My Image
EDITION 3
2019

21/9 - 27/9

REGISTER NOW


Contact
Axi - Via bvba
Steenbergstraat 3
2280 Grobbendonk
België
(enkel op afspraak)
Siegfried Van Houtven

siegfried@kilimanjarobiketrail.com
GSM (Belgium):
+32(0)485 08 89 10
Skype: kilimanjarobiketrail 
Stacks Image 210229

Mystery fields of Kenya Kenya

Dit is een goed begeleide fietstocht door Centraal Kenia. Voor deze ontdekkingsreis pikken we je op in Jomo Kenyatta International Airport van Nairobi. We beleven een prachtig mysterieus fietsavontuur, om je daarna tijdig terug op de luchthaven te droppen. Deze zevendaagse fietsreis brengt je van de Savanne, in de Riftvallei, naar Mt. Kenya, het hoogste punt van het land. 5 dagen fietsen in de tropen, met ritten van 50 to 65 km, laten de avonturiers kennis maken met de prachtige diversiteit van Kenia.

Masaai women, Hells gate, Kenya
Olifant, eten, opzichter, verzorger, David Sheldrick Wildlife trust, Nairobi, Elephant, Nairobi Nationaal park.
Een bezoek aan het David Sheldrick Wildlife Trust - olifanten opvangcentrum

Na de landing op Jomo Kenyatta International Airport word je door ons opgepikt en dompelen we je onmiddellijk onder in Afrika. Eerste stop is aan de rand van Nairobi Nationaal Park, een opvangcentrum voor weesolifanten en neushoorns die slachtoffer werden van de ivoorstropers in Oost-Afrika: “The David Sheldrick Wildlife Trust”.
Na dit prachtige openingsbezoek lunchen we in een krokodillenfarm om daarna op weg te gaan naar Lake Naivasha, waar we zullen slapen met zicht op de grazende nijlpaarden.

Fietsen met wilde dieren in Hells Gate

Hells gate nationaal park is gelegen in de Rift vallei, op een boogscheut van Lake Naivasha. In dit park vind je onder andere wrattenzwijnen, zebra’s, buffels en giraffen. Dit is één van de weinige parken waar het veilig is om door te fietsen, leeuwen zal je hier dus niet vinden. Een spectaculaire wandeling door een kloof die ooit dienst deed als decor in de film Tomb raider 2, met Lara Croft (Angelina Jolie) mag hier niet ontbreken.

Hells gate, gazelle, cyling, Naivasha,Kenya
theeplantages, Kenia, Thika
Fietsen tot de voet van Mt. Kenya

De rift vallei of grote slenk laten we achter ons en we klimmen naar de koelte van het gebergte (tot 3000m). Hier fietsen we door het “Gatamaiyo Forest Nature Reserve” waar we met wat geluk olifanten kunnen spotten. De prachtige valleien met theevelden die hierna volgen, spreken tot de verbeelding. Gelukkig zijn de ritten niet te lang want leuke afdalingen worden hier afgewisseld met stevige klimmetjes. Na drie dagen doemt Mt. Kenya op, als een reus aan de horizon.


Axi - Via bvba
Steenbergstraat 3
2280 Grobbendonk
België

Siegfried Van Houtven (manager)
siegfried@adventurebiketrails.com
GSM (Belgium):
+32(0)485 08 89 10