Reisschema

Ontdek de dagelijkse hoofdpunten van de Masai Bike Trail. Deze samenvatting is natuurlijk maar een kleine blik op een groots avontuur. Als je nog graag je persoonlijke vragen beantwoord ziet, stuur ons dan een mailtje.
Lees ook onze
FAQ-pagina waar veel voorkomende vragen beantwoord worden.

Cycling Tanzania, Crossing Bridge, adventure cycling, local life
Dag 1: Ontmoetingsdiner om 18.00 u

De officiële start vindt om 18.00u plaats met een uitgebreide briefing en een overheerlijk buffet. Hoewel sommige fietsers al enkele dagen in Tanzania zijn om te acclimatiseren, komen andere deze dag aan. Tijdens de dag worden de fietsen gemonteerd en is er kans om naar de stad te gaan om lokale munten, telefoonkaartjes en andere dingen te regelen.
We overnachten in een kwalitatieve luxueuze lodge.

Bij de samenstelling van onze avonturen willen we een zo flexibel mogelijk aanbod leveren voor de reiziger. We helpen je graag verder met extra verblijfsdagen, safari's en vliegtickets.

ilboru lodge, pool, Arusha, tanzania
Dag 2: eerste rit door de savanne.

Rond 7.00 u wordt iedereen aan de ontbijttafel verwacht.
Na een stevig ontbijt zal het startschot van de Masai Bike Trail gegeven worden, ongeveer 7.45u, als alle fietsers klaar zijn.
De route loopt via offroad wegen rond de stad. Na een 15 tal kilometer fietsen we de immense Savanne in. Na een dagje vol avontuur vinden we onszelf terug aan een kampvuur tussen de Masaidorpen.
We overnachten op een camping.

Campfire, Lake Manyara, tanzania
Dag 3: tweede rit richting Babati.

Vandaag fietsen we langs Lake Burungi en enorme landbouwvelden. Veel offroad-wegen maar nog niet al te veel hoogtemeters maken van deze rit een zeer aangenaam avontuur.
We verblijven 's avonds in een lokaal guesthouse vlak bij het prachtige Lake Babati. In het donker loop je beter niet zomaar over straat, tenzij je zin hebt in een ritje op een nijlpaard.
We overnachten in een lokaal guesthouse.

Lake Babati, Tanzania
Dag 4: een prachtige uitdaging tijdens de derde rit.

Met een aantal stevige klimmetjes voor de boeg, veel offroad en een pak lokaal leven is dit één van de grootste uitdagingen van de Masai Bike Trail. We fietsen tot aan de voet van Mt. Hanang.
We overnachten in een lokaal guesthouse.

Campfire, Lake Manyara, tanzania
Dag 5: Klimmen naar 2200m tijdens rit 4.

Het wordt een dag om nooit te vergeten, met een zware klim en het laatste kamp in de wildernis, waar we slapen op een hoogte van 2200 meter.
We overnachten in een bushcamp.

Mt. Hanang, katesh, tanzania
Dag 6, Prachtige rit door gebergte van Mbulu.

Het is wat onverwacht na al die spectaculaire en prachtige ritten, maar deze rit door het berglandschap is gewoon de mooiste. Na vijf opeenvolgende ritten is de lokroep naar de tweede rustdag groot.
We overnachten in een luxe hotel.

Fietsers, Afrika, tanzania
Dag 7: Rustdag, Ngorongoro krater.

De rustdag ligt op een boogscheut van Ngorongoro, één van de meest fascinerende natuurverschijnselen ter wereld. Vele fietsers maken dan ook gebruik om een dagje op safari te trekken.
Tijdens deze rustdag doen we een transfer naar Arusha.
We overnachten in een luxe hotel.

Mt. Hanang, katesh, tanzania
Dag 8: Van Mt.Meru tot Mt Kilimanjaro.

Vertrekkend vanop de flanken van Mt.Meru beleef je fascinerende avonturen op een subliem wisselend parcour. Een parel van een rit waar menig uitdaging op je wacht.
We overnachten in een luxe hotel.

Mt. Hanang, katesh, tanzania
Dag 9: fietsen op de flanken van de Kilimanjaro.

Fietsen op de flanken van de Kilimanjaro spreekt tot de verbeelding. Deze rit brengt je tussen het lokale leven van de flankbewoners. ’s Avonds genieten we van een lekker buffet en brengen we de strafste verhalen over dit fantastische avontuur.
We overnachten in een luxe hotel.

Mt. Hanang, katesh, tanzania
Dag 10: Inpakken en wegwezen?

Aan alle mooie liedjes komt een einde, helaas ook aan dit avontuur. Kies je ervoor om nu te vertrekken of ga je nog op safari? We wensen je op beide reizen alle succes toe… Na het ontbijt nemen we alvast afscheid, andere avonturen wachten.

Flying, sky
Axi - Via bvba
Boudewijnstraat 17
2280 Grobbendonk
België

Siegfried Van Houtven (manager)
siegfried@adventurebiketrails.com
GSM (Belgium):
+32(0)485 08 89 10