Kilimanjaro Bike Trail Het verhaal

Grenzeloos ontdekken

Tanzania vormt het decor voor de Kilimanjaro Bike Trail, 15 dagen puur fietsavontuur op een 1145 km fascinerend divers parcours dat verder gaat dan de stoutste dromen. Sportieve fietsers vinden een subliem grensverleggende sportieve uitdaging voor lichaam en geest.

My Image

Kilimanjaro Bike Trail is gemaakt voor de sportieve fietser die avontuurlijk een stapje verder wil gaan. Een goede training en de juiste mentale weerbaarheid zijn essentieel om deze fantastische uitdaging tot een goed einde te brengen.
Finishers verdienen de enige echte Kilimanjaro Bike Trail Trophy!

My Image

2009:
1ste verkenning
2011:
Januari 1ste Kilimanjaro Bike Trail
2015:
Anouk is de eerste vrouw die elke meter op de fiets aflegt.
2018:
10de Kilimanjaro Bike Trail
2020:
Introductie “de Trophy”

My Image
My Image
Cyclist, Savannah, Adventure Bike Trails
Heerlijk genieten in de savanne

Hier kruisen Maasai herders je pad of kan je zomaar een kudde zebra’s, giraffen of gnoes ontmoeten. Het echte “Out of Africa” gevoel besluipt je als nergens anders. De ritten zijn nog niet te uitdagend, zodat fietsers kunnen wennen aan de tropische omstandigheden.

Weg van platgetreden paden

Na twee dagen ruimt de savanne plek om de eerste echte klimmeters van deze mountainbike trail onder de wielen te schuiven. Hogerop is begroeiing dichter en krijg je meer het gevoel van tropisch regenwoud.

My Image
Rift Valley, Tanzania, Adventure Bike Trails
My Image
Cyclist, Savannah, Adventure Bike Trails
De mytische "Rift Valley"

Na het gebergte dalen we af in de diepte van de "grote slenk" of "Rift valley", prachtige rotsformaties vormen alweer een héél nieuw decor. In deze rotsenwoestijn worden de navigatie-skills van de avontuurlijke fietsers op de proef gesteld, kleine singletracks slingeren van dorp naar dorp.

Back to Basic

Diep in het afgelegen gebergte, in een uithoek van Tanzania, overnachten de avonturiers een laatste keer in "the middle of nowhere”. Het belooft een emotioneel afscheid te worden van de innemende "bushcamps".

My Image
Rift Valley, Tanzania, Adventure Bike Trails
My Image
Cyclist, Savannah, Adventure Bike Trails
Fantastisch wildlife

Tijdens de tweede rustdag kan er een bezoek gebracht worden aan een spectaculair natuurverschijnsel: Ngorongoro. De kraterrand toornt spectaculair boven het centrum van de krater 400 meter lager. De vruchtbare bodem maakt dat er een rijke diversiteit van wilde dieren in de krater leeft.

De flanken van de Kilimanjaro

Als kers op de taart sluit de Kilimanjaro Bike trail het avontuur af met een rit op de flanken van de Kilimanjaro, de magische heerser over de savanne. Tot aan de top fietsen is een beetje hoog gegrepen maar een rit van ruim 50km op de flanken brengt nog het nodige avontuur met zich mee. Het begin van een zalige gastronomische afsluiter van een authentiek avontuur. De voldane avonturier kan terugblikken op een levenservaring waar nog enige tijd voor nodig zal zijn om het een juiste plaats te geven,... we spreken uit ervaring.

My Image
Rift Valley, Tanzania, Adventure Bike Trails
header, registration, kilimanjaro bike trail

Tijd om de koe bij de horens te vatten.
Vink dit “bucket list” avontuur aan en kijk uit naar de fietsreis van je leven!

Axi - Via BV
Boudewijnstraat 17
2280 Grobbendonk
België

Siegfried Van Houtven (manager)
siegfried@adventurebiketrails.com
GSM (Belgium):
+32(0)485 08 89 10