Kilimanjaro Bike Trail Reisschema

Ontdek elke dag opnieuw.

Minimaal 15 reisdagen ben je op avontuur. Natuurlijk zijn er nog verschillende mogelijkheden om de reis uit te breiden met extra activiteiten.

Kilimanjaro Bike Trail Reisschema

Reisschema

Ontdek de dagelijkse hoofdpunten van Kilimanjaro Bike Trail. Deze samenvatting is natuurlijk maar een kleine blik op een groots avontuur. Als je nog graag je persoonlijke vragen beantwoord ziet, stuur ons dan een mailtje.
Lees ook onze
FAQ-pagina waar veel voorkomende vragen beantwoord worden.

Cycling Tanzania, Crossing Bridge, adventure cycling, local life
Dag 1: Ontmoetingsdiner om 18.00 u

Sommige avontuurlijke fietsers kiezen ervoor om al enkele dagen te klimatiseren in Tanzania, andere zijn pas gearriveerd. Tijdens de dag worden de fietsen gemonteerd en is er de kans om even naar Arusha te fietsen, lokale munten, telefoonkaartjes en nog wat laatste aankopen kan je hier regelen. De officiële start vindt om 18.00u plaats met een uitgebreide briefing en een overheerlijk buffet. We overnachten in een kwalitatieve luxueuze lodge.

Group, cyclist, kilimanjaro bike trail, start
Dag 2, eerste rit door de savanne.

Tijdens het gastronomische ontbijt staan de zenuwen gespannen voor de sprong in het onbekende. De route loopt rond offroad wegen rond de stad. Na een 15 tal kilometer fietsen we de immense savanne in. Na een dagje vol avontuur vinden we een kampplek tussen de masaaidorpen. Aan het knetterende kampvuur komen de eerste verhalen tot leven.

cyclists, savanne, masai house, Kilimanjaro Bike Trail
Dag 3, tweede rit richting de bergen.

Na de eerste nacht vol wildernisgeluiden is het ontwaken in de uitgestrekte savanne als een droom. Het eerste deel van deze rit is nog vlak. De lunch is met zicht op het idyllische Lake Babati. Na de lunch worden ook de eerste échte klimmeters geregistreerd. We slaan onze tenten op net buiten Bereku, op de terreinen van een school.

Lake Babati, Tanzania, Kilimanjaro Bike Trail
Dag 4, toppen en dalen kleuren de derde rit. (98 km)

De dag brengt uitdaging van bij de start. Met weinig vlakke meters over hobbelende wegen wordt dit een eerste test hoe groot het doorzettingsvermogen van de deelnemers is. ’s Avonds slapen we alweer in onze tenten.

Bicycle, rural house, kilimanjaro bike trail
Dag 5, Dodoma komt in zicht tijdens de vierde rit.

Opstaan en weten dat je straks een volwaardige douche kan nemen, de dag kan niet meer stuk. Van de vlakke eerste kilometers gaan we nog een bergkam over om uiteindelijk in de vlakte rond de hoofdstad te komen.

Cycling, offroad, Tanzania
Dag 6, rustdag in Dodoma.

Een welverdiende rustdag in een echt hotel, na vier dagen wildernis is meer dan welgekomen. Tijd om de fietsen bij te regelen, een lokaal marktje te bezoeken en in een fancy restaurant te gaan eten.

rustdag, cyclist, sleeping, kilimanjaro bike trail
Dag 7, de kleine wegen van rit 5 doorheen de Rift Vallei.

De verkwikkende rustdag heeft de batterijen terug opgeladen. Het tweede deel van de Kilimanjaro Bike Trail belooft alvast nog meer fantastische ervaringen. Het losse zand in de vallei leert de fietsers dat “een parcours lezen” van goudwaarde kan zijn. Na twee nachtjes hotel is het tijd om terug te kamperen.

Cycling, offroad, Tanzania
Dag 8, knap lastig einde van rit 6.

Eén lange weg langs de rand van een van de minst bekende wildreservaten van Tanzania brengt ons 120 km verder. De fietsers zullen hun krachten moeten sparen om de spetterende finale te kunnen vervolmaken.

Cycling, offroad, Tanzania
Dag 9, op een bergkam richting Mt. Hanang. (rit 7: 98 km)

Boven op een bergkam is het genieten van vergezichten in de Rift vallei, Mt. Hanang schuift langzaam dichterbij. Aan de voet slapen we in een lokaal Afrikaans hotelletje.

Cycling, rocks, tanzania, rift valley
Dag 10, naar het dak van de Kilimanjaro Bike Trail tijdens rit 8.

Het wordt een dag om nooit te vergeten, met een zware klim en het laatste kamp in de wildernis, waar we slapen op een hoogte van 2200 meter.

Mt. Hanang, katesh, tanzania
Dag 11, de negende rit is de allermooiste.

Het is wat onverwacht na al die spectaculaire en prachtige ritten, maar deze rit door het berglandschap is gewoon de mooiste. Na vijf opeenvolgende ritten is de lokroep naar de tweede rustdag groot.

Fietsers, Afrika, tanzania
Dag 12, Rustdag, Ngorongoro krater.

De tweede rustdag ligt op een boogscheut van Ngorongoro, één van de meest fascinerende natuurverschijnselen ter wereld. Vele fietsers maken dan ook gebruik om een dagje op safari te trekken.

Buffalo
Dag 13, Tussen Mt Meru & Mt Kilimanjaro ligt er de overweldigende 10de rit

Na de transfer op de rustdag navigeren we tussen de Mt Meru en Mt Kilimanjaro. Een uitdagende rit met een prachtige eindlocatie op een boogscheut van de reus van de savanne.

Fietsers, Afrika, tanzania
Dag 14, fietsen op de flanken van de Kilimanjaro.

We fietsen een stuk de berg op. ’s Avonds genieten we van een lekker buffet en brengen we de strafste verhalen over dit fantastische avontuur.

Kilimanjaro, cyclist
Dag 14: Inpakken en wegwezen?

Aan alle mooie liedjes komt een eind, helaas ook aan dit avontuur. Kies je ervoor om nu te vertrekken of ga je nog op safari? We wensen je op beide reizen alle succes toe… Na het ontbijt nemen we alvast afscheid, andere avonturen wachten.

Flying, sky
Axi - Via BV
Boudewijnstraat 17
2280 Grobbendonk
België

Siegfried Van Houtven (manager)
siegfried@adventurebiketrails.com
GSM (Belgium):
+32(0)485 08 89 10