144 km stond er vandaag op het programma, de langste rit van de hele trip, gelukkig was het gisteren rustdag. Die rustdag had verdeeldheid geschept in de groep... Het ene groepje was in de lodge gebleven en kon genieten van een regendag. Het ander groepje ging op een prachtige safari naar Ngorongoro enkele kilometers verderop en had geen regen gezien. Sommige hadden dus alles anderen maakten er gewoon het beste van. 

Alle tweewielers vertrokken in fluxe tred richting Arusha, een kleine klim gevolgd door een lange afdaling dat zagen ze wel zitten. De vele souvenir-kraampjes langs de weg verraden dat we terug in toeristenland zitten. Het is weer even wennen. De afdaling met prachtige uitkijk op Lake Manyara werd opgevrolijkt door een hondertal bavianen. We waande ons tussen de gekke supporters op de hellingen in de Tour de France... alleen doemde deze crazy apen op achter de bocht in volle afdaling. 

Na het beginspel leek 144km toch een vrij stevige uitdaging, Wouter in lange blauwe broek viel wel op in de onmetelijke savanne. De meestal felrood geklede masaai herders zullen met verbazing de smurf op twee wielen zien passeren. De verkwikkende douche en het zwembad van Ilboru lodge werden met enthousiasme omarmd. Het eind van dit prachtige avontuur is nu echt dichtbij.