De laatste jaren werd er enorm ge├»nvesteerd in het wegennet van Tanzania. Bijna het volledige parcours van de originele Kilimanjaro Bike Trail loopt nu over mooie asfaltwegen. Het kostte ons vele verkenningen en aanpassingen om door de jaren heen altijd nieuwe stukken parcours toe te voegen... maar nu is er een kantelpunt! De wegen zijn klaar en kunnen gebruikt worden voor de racefiets, dat maakt dat we een nieuw avontuur kunnen starten. 

Om je een voorbeeld te geven van hoe de wegen veranderden, hebben we een paar foto's geselecteerd vanop ongeveer dezelfde plek:

De ene foto werd natuurlijk tijdens het regenseizoen genomen in 2007 en de tweede op het einde van het droge seizoen in 2016... maar het is duidelijk, op een tiental jaar zijn er honderden kilometers nieuwe asfaltwegen gelegd. 

Natuurlijk is de staat van de wegen niet de enige zorg, het verkeer is een ander paar mouwen. Toch valt ook dat mee, de toegangsweg richting de grootste stad die we tegen komen is druk, maar eens we de stad enkele tientallen kilometers achter ons gelaten hebben, wordt het rustiger. Voertuigen rijden soms snel voorbij maar meestal nemen ze wel genoeg afstand van de fietsers. Toch is het raadzaam om defensief te rijden als fietser, zoals overal ter wereld trouwens. Het overgrote deel van het parcours is trouwens echt luw verkeer. 

Ook de verkeersdrempels zullen af en toe een kleine uitdaging zijn.