De klassieke fietsreiziger.

Hoogstwaarschijnlijk doordrongen van de drang naar ultieme vrijheid of misschien gewoon op zoek naar de liefde, wat de drijfredenen ook waren: de eerste fietser die pak en zak op zijn tweewieler bond heeft ongewild het verlangen van velen een boost gegeven. Onafhankelijk, op eigen kracht de wereld rondtrekken. Ontdekken op eigen tempo, een droom die tot de verbeelding spreekt. Al 25 jaar organiseren fietsreizigers zich in de lage landen onder de vleugels van “de wereldfietser”.

Voordelen van klassieke fietsreizen:
+ Individuele vrijheid
+ Eigen tempo van reizen
+ Goedkoop

Nadelen van klassieke fietsreizen:
- Zwaar beladen fiets
- Fiets & spullen kwetsbaar voor diefstal
- In geval van nood sta je er alleen voor

Het trendy bikepacken.

Ultiem alle vrijheid nastreven door een goede offroad bike te combineren met lichtgewicht bagage, dat is het recept van bikepacken. De bossen, de ruwste paden en het ongetemde buitengebied hoeft geen hindernis te vormen voor de geharde bikepacker. Op je ééntje de elementen trotseren geeft je de hoogste vorm van vrijheidsgevoel.  In wedstrijdvorm wordt dat een andere beleving met tot de verbeelding sprekende tochten als “Highland Trail 550” of “Act5”, het zijn uitdagingen waar je snel tot in het diepst van je vezels door bezeten kan raken.  

Voordelen van bikepacken:
+ hoog outdoor en survival gehalte
+ bijna niets houdt je tegen
+ afwisselender dan de klassieke fietsreis

Nadelen van bikepacken:
- Minimum aan bagage meenemen, dit beperkt je oa. “dagen zonder winkelen”
- In nood ben je echt op jezelf aangewezen.

Georganiseerde fietsavonturen

Door de jaren heen zijn er tal van organisaties ontstaan die in alle maten en gewichten fietsreizen aanbieden. Moeilijkste aan deze organisaties is dat je uit het grote aanbod moet filteren tot wat er echt bij je past. Echte avonturen bieden je meestal de vrijheid om op eigen tempo de wereld te verkennen, en dat zonder dat je noemenswaardige bagage dient mee te nemen. Hierdoor worden meer afgelegen minder toegankelijke gebieden vaak een pak simpeler te bereizen. Een ander voordeel is dat je altijd een back up hebt voor als het misloopt. Op de meeste plekken van deze wereld worden wel tochten georganiseerd, welke past het best bij jou?

Voordelen van georganiseerd reizen:
- minder voorbereidend werk
- geen bagageproblemen
- meer tijd om te verkennen omdat je geen zorgen hebt om voedsel te kopen/maken.

Nadelen van georganiseerde reizen:
- Minder vrijheid om je eigen reistempo te bepalen, de karavaan trekt dag na dag verder…