Wat is de Kilimanjaro Bike Trail? 

De Kilimanjaro Bike Trail is een uniek, adembenemend en uitdagend fietsavontuur door het wondermooie Tanzania. Tijdens 11 ritten, samen goed voor ongeveer 1175 km fietsen, ontdek je het dagelijkse leven en de prachtige natuur ver weg van de platgetreden toeristische paden. Een fascinerende fietstocht doorheen een mooi pallet van landschappen, waar elke dag nieuwe belevingen op de loer liggen. 

 likje geschiedenis… 

In het hoofd van Sigge kregen de plannen voor het eerst vorm in 2007. Tijdens een 3500km lange fietstocht van Nairobi (Kenya) naar Victoria Falls (Zambia) was hij zo onder de indruk dat het gevoel van “willen delen met anderen” onmiskenbaar opborrelde. Plannen werden gesmeed, hersmeed en nog een paar keer gekneed. Toen werd in 2009 de eerste verkenning uitgevoerd,  het werd een onwaarschijnlijk avontuur om de eerste contacten te leggen met lokale bevolking, chefs en uitgekookte expats die één of ander bedrijfje runde… In 2011 waren we dan uiteindelijk klaar voor een eerste editie of “try-out”. Vier dappere avonturiers gingen mee op pad voor een fantastisch avontuur. Later dat jaar werd er nog een editie georganiseerd. Door de jaren heen is het parcours enkele malen veranderd om onder andere de oprukkende asfaltering te counteren en omdat er nieuwe en leukere routes gevonden werden. In 2018 plannen we al de 10de editie, ook voor deze editie willen we weer een aantal vernieuwde routes op het programma plaatsen. 

Essentiële waarden. 

De organisatie probeert een (soms moeilijk) evenwicht te vinden tussen een authentiek avontuur en westerse noden. Kleine groepen zorgen voor een échte beleving van Afrika en sluiten onvoorspelbare belevingen met de lokale bevolking niet uit. Het respect dat de organisatie aan de dag legt voor de lokale mensen en waarden, maakt ook dat er een spontane interactie mogelijk is tussen deelnemers en de Tanzanianen. Het avontuur biedt deelnemers de mogelijkheid om individueel op ontdekking te gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over voedsel, slapen of het niet halen van het kamp ’s avonds. Het motto van de organisatie is dan ook: individueel reizen met back up. 

Een verwezenlijking om trots op te zijn. 

Doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding zijn essentieel om de Kilimanjaro Bike Trail uit te fietsen. Het terrein, de omgeving en het klimaat zijn vaak niet zo vriendelijk voor het gestel van de dappere fietser. 

Deelnemers die het hele traject op de fiets afleggen mogen terecht fier zijn, voor veel finishers is dit de grootste sportieve verwezenlijking die ze ooit deden. Sommigen spraken zelfs van een échte levenservaring.