Geschiedenis

2007:
-Siegfried fietst 3500km van Nairobi (Kenya) Tot de Victoria Falls (Zambia).
2009:
-De eerste verkenningen voor Kilimanjaro Bike Trail.
2011:
-2 edities Kilimanjaro Bike Trail worden georganiseerd.
2012:
-Verkenningen "cycling for Sikiliza Leo" worden gedaan.
2013:
-1ste editie "cycling for Sikiliza leo" in Kenya-Uganda wordt georganiseerd.
2014:
- Axi-via bvba wordt opgericht.
- Eerste verkenningen Kenya Bike Trail
- Eerste "corporate trail" (in opdracht van een multinational) wordt georganiseerd.
-Eerste privé niet-fietsreis wordt door Siegfried begeleid.
2015:
-5de Kilimanjaro Bike Trail
-1ste Mystery Fields
2016:
-1ste Kenya Bike Trail
- 1ste low-budget trail
2017:
1ste Macedonia Bike Trail
2018:
- 10de Kilimanjaro Bike Trail
- 5de Kenya BIke Trail
- 1ste Masai Bike Trail
2019:
- 1ste Wild Trail
- 1ste Kenya Bike Trail+
2020:
1ste Romea Road Trail

Dromen realiseren

Wat ooit een verre droom was, is ondertussen gegroeid naar al meer dan 30 organisaties in afgelegen gebieden. Vele ervaringen rijker is het team van Adventure Bike Trails beter dan ooit in het organiseren van fietstochten die geest en lichaam prikkelen. Nog vele dromen vullen onze bucket list, hou ons dus in het oog, want waarschijnlijk kruisen vroeg of laat onze avontuurlijke paden.

Minder interessant

Dit is waarschijnlijk het saaiste tekstje op de site: de motor achter Adventure Bike Trails. Toch is dit een deel om deelnemers zekerheid te geven voor een onbezorgd avontuur. Het is namelijk goed om weten dat doorheen de jaren Axi-via bvba groeide en alle facetten in de organisatie van verkoop tot realisatie gebeuren binnen 1 bedrijf… Dit geeft deelnemers de directe service die ze verdienen.

De grondbeginselen van Axi-Via bvba

Vanaf de start van onze organisatie wordt er gekozen om fietsevenementen te organiseren die ver voorbij het alledaagse liggen.

De eerste uitdaging vonden we in Tanzania, daarna volgde Kenia en Oeganda. Achter de schermen wordt er ondertussen gewerkt aan nieuwe locaties. Er wordt gezocht naar locaties die een meerwaarde aan de reiziger bieden.

De ideale combinatie tussen locale en internationale Know-How

Ons organisatieteam bestaat uit lokale én internationale mensen. Zo maken we het perfecte team voor de begeleiding van extreem avontuurlijke reizen, dat zowat op alle uitdagingen een antwoord klaar heeft.

Projecten worden ontworpen om zowel lichaam als geest te prikkelen.

De avonturier kan op eigen tempo beleven en bewuster worden van zowel de grote wereld als zichzelf.
De basisfilosofie van de organisatie is om met een open geest de wereld te verkennen. Respect voor andere culturen en levensovertuigingen zijn essentieel om dromen te beleven.
Door de zintuiglijke mogelijkheden om te horen, voelen, ruiken,... reizen we op een heel bewuste en interactieve manier doorheen andere culturen.

"Adventure Bike Trails" is een merk van Axi-Via bvba.

Maatschappelijke zetel:
Axi-Via bvba
Steenbergstraat 3
2280 Grobbendonk
ondernemingsnummer:
BE 0543.755.670

Contact:
0485 088 910
info@kilimanjarobiketrail.com

Belangrijk om weten:

Axi-Via bvba is een Belgische reisorganisator met alle wettelijke garanties die reizigers genieten. Dit betekent onder andere lidmaatschap van GFG, het garantiefonds dat er voor zorgt dat de reiziger wordt vergoed bij onvermogen van de reisorganisator.
Lees meer waarom dit belangrijk is:

Stacks Image 89

Wie is wie?

Siegfried Van Houtven

Siegfried Van Houtven Algemeen manager
My Image

• Oprichter en drijvende kracht achter Axi-via bvba.
• Uw aanspreekpunt thuis en ook in Afrika, een persoonlijke gids door heel het avontuur.
•Bouwde een rijke kennis op in tropische fietstochten door zelfervaring en begeleiding van vele tochten.

Joel Nganga

Joel Nganga Manager logistiek Oost-Afrika
My Image

De steunpilaar van de organisatie in Oost-Afrika. Specialist in reizen naar afgelegen streken, ervaringsdeskundige op het vlak van toerisme in Afrika. Manager van het logistieke team.

Petra Van den Eynden

Administratie

Andrew, Shaddy, Benson, Wilfried, Saroni,….

African crew members on many adventures

Kris, Jan, Dirk, Zyra, Koen

European crew members on many adventures

Maybe You

Vraag & Antwoord aan Siegfried.

Wat is het belangrijkste om een goed "Avontuur" te organiseren?
Ik vind de letterlijke betekenis vanuit een woordenboek heel belangrijk:
"avon·tuur (het; o; meervoud: avonturen)
1
reeks spannende belevenissen
2
vreemde of onverwachte gebeurtenis"
Eigenlijk wil dit zeggen dat je avontuur per definitie niet kan organiseren. Je kan enkel de voorwaarden creëren die toestaan dat er onverwachte, vreemde en spannende gebeurtenissen kunnen plaatsvinden.
Vandaar dat de organisatie een aantal stukken van de puzzel verborgen moet houden voor de deelnemers, indien dit niet gebeurd smoor je de kans op avontuur in de kiem.
Ook het organiseren in relatief kleine groepen is hiervoor een essentie. Als je de 87ste in rij bent die door een afgelegen dorp fiets maak je jezelf iets wijs als je denkt dat er nog onverwachte dingen gaan gebeuren erg spannend kan je dat ook niet noemen…

Lukt het altijd om de voorwaarden voor avontuur te bewaren?
Ik merk dat het aantal deelnemers dat exact wil weten hoe de vork aan de steel zit groeit met de jaren. Onze populariteit zal dat waarschijnlijk met zich meebrengen omdat de groep geïnteresseerden veel groter is geworden. Het wordt dus moeilijker en moeilijker om de voorwaarden op echt avontuur te scheppen… toch slagen we er keer op keer in om mensen te verrassen in een kader dat we toch min of meer onder controle hebben.

Min of meer onder controle?
De organisaties die wij neerzetten gebeuren in gebieden waar je niet alles kan voorspellen. Als organisatie zijn we dan ook gespecialiseerd om in te spelen op onverwachte gebeurtenissen. Toch is het ook belangrijk dat deelnemers beseffen dat ook de organisatie soms onverwachte dingen moet overwinnen. Ik vraag altijd aan de deelnemers om ook genoeg persoonlijke weerstand en inlevingsvermogen te hebben. Gelukkig is het publiek dat zich aangetrokken voelt tot onze avonturen over het algemeen sportief en realistisch genoeg om dit te beseffen.

Zijn er soms mensen die de inschatting niet kunnen maken?
Soms gebeurd het dat mensen inderdaad een overschatting maken van hun "avontuurlijke en/of sportieve-capaciteiten". Dat is heel vervelend, vandaar dat ik op infoavonden (en hier op de website) ook geen zoete broodjes probeer te verkopen… niet iedereen is geschikt om onze avonturen aan te kunnen.

Hoe handel je dan als er iemand die niet geschikt is toch verschijnt aan de start?
We hebben natuurlijk altijd een bezemwagen, dus die fysieke tekortkomingen vormen meestal niet het probleem. Het missen van de goede voorbereiding kan iedereen overkomen en dan maken wij er toch nog een leuke reis van.
Erger wordt het natuurlijk als iemand zijn avontuurlijke spirit heeft overschat of zich niet goed geïnformeerd heeft… we reizen door afgelegen gebieden, er is meestal geen exit mogelijk. Het gevolg is dat die deelnemers de tocht dan moeten ondergaan. Als organisatie kan je die deelnemers heel moeilijk tevreden stellen en moet je de kelk samen met hen ledigen. Gelukkig zijn het aantal echt verkeerd ingeschreven deelnemers op al die jaren nog op een halve hand te tellen.

Wat wil je nog realiseren?
Omdat ik een enorme expertise heb in Afrika kijk ik natuurlijk naar andere landen waar er mooie avonturen zouden kunnen komen… concrete plannen doe ik liever niet uit de doeken vermits copycats al enkele jaren op de loer liggen. Wel kan ik je vertellen dat er weldra heel wat nieuwe én aparte fietsreizen binnen de EU en zelfs de lage landen zullen gelanceerd worden. Hou dat zeker in de gaten!


Axi - Via BV
Boudewijnstraat 17
2280 Grobbendonk
België

Siegfried Van Houtven (manager)
siegfried@adventurebiketrails.com
GSM (Belgium):
+32(0)485 08 89 10