De ontbijttafel nog leeg, ook al was het ochtendgloren al ontdaan van het groen achter de oren, een typisch tafereel de dag voor de start. Hoewel zondagavond de officiële start van de Kilimanjaro Bike Trail is, hebben we zaterdagavond al gezellig samen met de beentjes onder tafel gezeten. Druppelsgewijs vervoegen de uitgeslapen zielen me en al gauw wordt het plan van de dag gesmeed: er moeten nog een paar issues geregeld worden, gaande van een simkaart tot het drinken van een frisse pint, in de stad. Alle fietsen worden in gereedheid gebracht en de eerste afdaling in Tanzania wordt aangevat... Benifits van een lodge op een berg. 

Het groepje zondagfietsers begeeft zich in het even zondagse verkeer van Arusha. Voor de meeste zijn het de eerste fietsmeters op Afrikaanse bodem en hoewel we even overwogen zijwieltjes te plaatsen, bleek het al bij al goed mee te vallen. Zonder kleerscheuren bereikte we onze eerste stopplek, waar met de nodige moeite de lokale simkaartjes werden geactiveerd. 

Na al die moeite leek het een goed idee een terrasje op te zoeken. Nog geen honderd meter verder werden we uit volle borst uitgenodigd door een 'rasta-boy' op een rustig terrasje. Onze rasta vond zichzelf interresant genoeg om gelijk mee aan te schuiven, maar het moet gezegd hij had een hoog entertainmentgehalte. Wist je bijvoorbeeld dat wiet dealen helemaal niet illegaal is als je rasta bent? 

Na de aangename verpozing was het tijd om eens verder te gaan... Op zoek naar een snelspanner voor een voorwiel. Downtown Arusha opende kleurrijk Tanzania haar poorten, zo werd onder meer een prachtige handmade-bike opgemerkt!


We kregen een uiterst toegeweide gids kado om ons de fietsshop die open was op zondag, na een korte negotiatie kregen we een snellspanner voor een redelijk aanvaardbare prijs... 

Het nadeel van een lodge op een berg is dan weer het terugfietsen, al zijn alle fietsersbenen nog fris en vol energie klaar voor veel uitdagender fietswerk.

De startbriefing en het welkomsbuffet, na een voorsmaakje van wat komen gaat, zetten de poort naar het echte avontuur open. De spanning was te lezen van sommige gezichten, maar deze groep is er duidelijk klaar voor. Laat het mooie Tanzania zich maar ontvouwen onder het zachte gezoem van de fietsbanden!