De wieg van de mensheid heeft zoveel duizenden jaren geleden waarschijnlijk ergens in Oost-Afrika gestaan. De oudste overblijfselen van mensen zijn in deze regio gevonden. Het gevoel van "thuiskomen", welke vaak ervaren wordt door reizigers die in de savanne terechtkomen, zou volgens sommige wetenschappers voortvloeien uit deze ontstaan-geschiedenis. Dit terzijde is gebleken dat het uitgestrekte prachtige gebied van Tanzania de ideale regio om grootse fietsavonturen op poten te zetten.

Onze basisprincipes blijven echter hetzelfde: een stevige fysieke uitdaging zo dicht mogelijk bij de Afrikaanse authenticiteit. Dit basisprincipe zorgt er onder andere voor dat wij onze groepen beperken tot slechts 16 deelnemers. In het verleden ontdekte we dat grotere groepen automatisch leiden tot een minder intensieve beleving van het avontuur.

Het maakt onze reizen automatisch exclusiever, maar dat merk je niet aan onze prijzen. Door een doordachte organisatie kunnen we onze prijzen per fietsdag bij de goedkoopste van de markt houden. Een goede prijs/kwaliteitverhouding is dan ook één van onze speerpunten.