Het antwoord op veelgestelde vragen...
Stacks Image 6843
Welke fiets is geschikt voor deze tochten?
Een mountainbike met voorvering is aangeraden, alle extra comfort is meegenomen. Een fiets die je gewoon bent en die goed is afgesteld op jouw lichaamsbouw is een goede keuze. Vooral onze zwaardere tochten zijn een belasting voor je lichaam, bij een slechte afstelling leidt dit vaak tot overbelasting van o.a. de knieën. Hoe beter je conditie en fietservaring, hoe minder belangrijk het comfort van de fiets...
Stacks Image 7014
Een fiets op een vliegtuig, hoe doe ik dat?
Maak je geen zorgen, je fiets meenemen op het vliegtuig is makkelijker dan het lijkt. De fiets moet verpakt zijn in een fietskoffer of een kartonnen fietsdoos. Fietsdozen kan je vaak gratis krijgen bij je lokale fietswinkel, vermits nieuwe fietsen verpakt zijn in zo'n dozen.
Kijk zeker bij je luchtvaartmaatschappij naar de voorwaarden om een fiets mee te nemen, je vind deze meestal op de website bij "speciale bagage".
De kostprijs om een fiets mee te nemen is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, sommige zijn gratis (bv. British Airways) bij andere betaal je per traject.
Je fiets lever je gewoon af bij het inchecken van je bagage, soms (bijvoorbeeld Schiphol) wordt gevraagd om de fiets bij een speciaal daarvoor voorziene balie af te geven.
Stacks Image 6777
Is het wel veilig om te fietsen in Afrika?
 • Je mag op je beide oren slapen, onze parcours zijn even veilig als een gemiddelde fietstocht waar ook ter wereld. Jouw veiligheid is tijdens onze avonturen één van onze grootste zorgen. Je kan rekenen op goede tips over het parcours en mogelijke gevaren. Toch ben jij diegene die het meeste invloed heeft op je eigen veiligheid. Fiets binnen jouw behendigheidsniveau en hou rekening met het verkeer, dat zijn de twee zaken die veel bepalen inzake veiligheid. Veiligheid ligt dus vooral in je eigen handen.
Stacks Image 7077
Kan ik een fiets huren?
 • Momenteel verhuren wij voor geen enkel avontuur fietsen. Wij zijn geen voorstander van huurfietsen omdat we uit ervaring weten dat je beter fietst op een fiets die je gewoon bent.
Stacks Image 7122
Wat gebeurt er bij een ongeval?
 • Raak je betrokken bij een (onge)val is het belangrijk om zo snel mogelijk de organisatie te verwittigen. Daarom raden we iedereen aan een gsm mee te nemen, er is bijna op al onze trajecten gsm-bereik. Een noodprocedure wordt opgestart naarmate de ernst van het ongeval, bij serieuze letsels wordt de deelnemer overgebracht naar een hospitaal. Let wel voorkomen is beter dan genezen, dus bouw tijdens het fietsen de nodige veiligheidsmarges in. We briefen alle deelnemers voor de start over de procedures. Lokale SIM-kaartjes kunnen voorzien worden.
Stacks Image 7185
Kan ik verloren rijden?
 • Natuurlijk! We onderschatten jouw kunnen nooit. Standaard krijg je van ons een duidelijk roadbook, dit volstaat om het juiste traject te volgen. Optioneel kan je ook over GPS-routes beschikken. Hou er rekening mee dat we soms enkele dagen zonder elektriciteit doorbrengen, als je dus altijd op GPS wil navigeren zal je extra batterijen moeten voorzien.
Stacks Image 7248
Hoe bereken ik de totaalprijs van mijn reis?
 • De totaalprijs hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren en extra safari's.
 • Kosten die je zeker zal hebben zijn inschrijfgeld, vliegticket, visum, minimaal 200 euro zakgeld.
Stacks Image 7311
Hoe kom ik aan lokale munten?
 • Wij organiseren een geld-wissel-moment voor de start. We brengen je naar een wisselkantoor ofwel wisselen wij het voor jou.
 • Je kan in de vertrekplaatsen en soms onderweg ook geld uit de pin-automaat halen. Om dit te kunnen moet het gebruik van je bankkaart wel opengesteld worden buiten EU. Ga hiervoor langs je bankkantoor.
 • Creditkaart wordt geaccepteerd in sommige lodges en kan ook gebruikt worden om geld te pinnen.
Stacks Image 7356
Welke technische kennis/vaardigheden voor fietsreparatie moet ik hebben?
 • Je eigen banden herstellen is essentieel! Elke verdere kennis der fietstechniek is een handig meegenomen. Op elke tocht is er iemand die zowat alles aan een fiets kan herstellen, maar het is niet echt de bedoeling dat het dagelijks onderhoud van jouw fiets door de organisatie gebeurd.
Stacks Image 7419
Hoe kom ik aan een visum?
 • Voorlopig organiseren we enkel in landen waar je een visum aan de grenspost (luchthaven) kan verkrijgen. Je dient te beschikken over een paspoort (reispas) met nog een minimale geldigheidsduur van 6 maanden bij vertrek.
 • Voorwaarden visum Tanzania>
 • Voorwaarden visum Kenya>
 • Voorwaarden visum Uganda>
Stacks Image 7482
Wat moet ik mij voorstellen bij mijn algemene veiligheid?
 • De landen waar we organiseren zijn veilige landen, althans als je reist met de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals bij elke reis nodig is. Als organisatoren is jouw veiligheid één van onze topprioriteiten, daarom zullen we je vaak goede raad geven. Algemeen raden we je aan je gezond verstand te gebruiken en waakzaam te zijn bij het betreden van markten, drukkere plekken of net achterbuurten van grotere steden. We raden je ook aan om een copy van je belangrijkste documenten (paspoort, vliegticket, creditkaartnummers,..) afzonderlijk te bewaren van je origineel.
 • Breng ook een (eenvoudig) fietsslot mee om je fiets op onbewaakte momenten te vergrendelen.
Stacks Image 7564
Wat moet ik weten rond voedsel en drinken?
 • Wij serveren je 3 maaltijden per dag, deze zijn met uiterste zorg voor hygiëne en voedselveiligheid gemaakt.
 • Als je lokaal voedsel wil nuttigen moet je de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen, de hygiëne-standaard ligt vaak iets lager dan in westerse landen. Kijk of het voedsel goed doorkookt is (terwijl je erbij was). Ben je niet zeker, probeer het dan niet!
 • Je eigen handhygiëne is een belangrijke factor bij het voorkomen van reizigersdiaree, breng een hand-ontsmettingsgel mee die je in je dagtas op de fiets meeneemt.
Stacks Image 7609
Hoe raak ik op de startplaats?
 • Wij helpen je gratis met de keuze van de goede vluchten naar onze avonturen.
 • Ook om de transfer van de luchthaven naar de startplaats te regelen, kan je vrijblijvend op ons rekenen.
 • Soms kan je zelfs mee met de organisatievoertuigen om zo een extra vlucht te besparen (beperkte plaatsen)