Kilimanjaro Bike Trail Tanzania

Ben je klaar voor de wildernis van Tanzania?

Cyclist, Savannah, Adventure Bike Trails

Grenzeloos ontdekken

Tanzania vormt het decor voor de Kilimanjaro Bike Trail, 13 dagen puur mountainbike avontuur op een 1157 km fascinerend divers parcours dat verder gaat dan de stoutste dromen. Sportieve fietsers vinden in deze grensverleggende mountainbike trail de ultieme uitdaging voor lichaam en geest. Een fascinerende en afwisselende fietstocht doorheen een mooi pallet van landschappen, waar elke dag nieuwe belevingen op de loer liggen.


Mountainbiken in de savanne

Hier kruisen Maasai herders je pad of kan je zomaar een kudde zebra’s, giraffen of gnoes ontmoeten. Het echte “Out of Africa” gevoel besluipt je als nergens anders. De ritten zijn nog niet te uitdagend, zodat fietsers kunnen wennen aan de tropische omstandigheden.

Rural tanzania, Adventure Bike Trails, cyclist, Adventure, real stuff

Local shop, Adventure Bike Trails, Tanzania

Weg van platgetreden paden

Na twee dagen ruimt de savanne plek om de eerste echte klimmeters van deze mountainbike trail onder de wielen te schuiven. Hogerop is begroeiing dichter en krijg je meer het gevoel van tropisch regenwoud. De weg wordt ruwer, de mountainbiker vindt meer en meer zijn gading.


The Rift Valley

Na het gebergte dalen we af in de diepte van de "grote slenk" of "Rift valley", prachtige rotsformaties vormen alweer een héél nieuw decor. In deze rotsenwoestijn worden de navigatie-skills van de avontuurlijke fietsers op de proef gesteld, kleine singletracks slingeren van dorp naar dorp.

Rift Valley, Tanzania, Adventure Bike Trails

Rift Valley, Adventure Bike trails,

Back to Basic

De volgende ritten verandert de avontuurlijke uitdaging alweer en worden de klimmersbenen nogmaals getest. Terwijl de dappere fietsers uit de Rift Valley kruipen, schuiven de meest onwaarschijnlijke vergezichten langs hen heen. Diep in het afgelegen gebergte, in een uithoek van Tanzania, overnachten de avonturiers een laatste keer in "the middle of nowhere”. Het belooft een emotioneel afscheid te worden van de innemende "bushcamps".


Fantastisch wildlife

Tijdens de tweede rustdag kan er een bezoek gebracht worden aan een spectaculair natuurverschijnsel: Ngorongoro. De Ngorongoro is een ingestorte vulkaan waarvan de krater een doorsnede heeft van 20km. De kraterrand toornt spectaculair boven het centrum van de krater 400 meter lager. De vruchtbare bodem maakt dat er een rijke diversiteit van wilde dieren in de krater leeft. De combinatie van deze magnifieke natuurelementen maken van Ngorongoro de ultieme dagsafari op het Afrikaanse continent. Ook andere fantastische parken zoals Serengeti, Tarangire, Lake Manyara, etc. kunnen makkelijk voor of na de Kilimanjaro Bike Trail gedaan worden.

cyclist in forrest, adventure bike trails, adventure, tanzania

Wildebeest, Flamingo, Ngorongoro, Tanzania, Safari

Mt. Kilimanjaro

Als kers op de taart sluit de Kilimanjaro Bike trail het avontuur af met een rit op de flanken van de Kilimanjaro, de magische heerser over de savanne. Tot aan de top fietsen is een beetje hoog gegrepen maar na 14 km klimmen tussen bananenplantages kan de aperitief ontkurkt worden. Het begin van een zalige gastronomische afsluiter van een authentiek avontuur. De voldane avonturier kan terugblikken op een levenservaring waar nog enige tijd voor nodig zal zijn om het een juiste plaats te geven,... we spreken uit ervaring.

Life begins at the end of your comfort zone.
Cycling Kenya, Kenya bike trail, adventure, travel

12 - 26 Mei 2018

Extreme challenge

Max. Deelnemers: 16

Start inschrijving:
19 september 2017

Aantal ritten: 11
Afstand: ±1175km
Speciale 10de editieprijs: 1550€

Cycling Kenya, Kenya bike trail, adventure, travel

6 - 20 Oktober 2018

Extreme challenge

Max. Deelnemers: 20

Start inschrijving:
19 september 2017

Aantal ritten: 11
Afstand: ±1175km
Prijs: 1790€

Contact
Axi - Via bvba
Steenbergstraat 3
2280 Grobbendonk
België
(enkel op afspraak)
Siegfried Van Houtven

siegfried@kilimanjarobiketrail.com
GSM (Belgium):
+32(0)485 08 89 10
Skype: kilimanjarobiketrail